ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Πρώτα η Πελοπόννησος - Μανώλης Μάκαρης - Υποψήφιοι Κορινθίας

Υποψήφιοι PDF

Ιωάννα-Μαρία Αντωνίου του Αθανασίου. 
Τελειόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1998 και μεγάλωσε στα Εξαμίλια. Ασχολείται από έφηβη με τα πολιτισμικά, ανθρωπιστικά του νομού. Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2019.

Βισβάρδη Ιωάννα
Γεννήθηκε στην Κόρινθο από οικογένεια βαθιά παραδοσιακή και δημοκρατική. Εργάζεται στην Κόρινθο όπου διατηρεί μικρή επιχείρηση. Υπήρξε υποψήφια στην αυτοδιοικητική παράταξη του Δήμου Κορινθίων «Κίνηση Εμπρός» και στην περιφερειακή παράταξη της Περιφέρειας Πελ/σου  «Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Γ. Τσόγκα. Συνεχίζει να αγωνίζεται για την αλληλεγγύη και τα κοινωνικά δικαιώματα. 

 Γάτσινος Ιωάννης
Ονομάζομαι Γάτσινος Ιωάννης, είμαι αγρότης – βιοκαλλιεργητής.
 Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στο Χαλκί Κορινθίας. Η αγάπη για τον τόπο μου και η ανάγκη άμεσων λύσεων για την περιοχή, με έχει φέρει από μικρή ηλικία να ασχολούμαι μετά κοινά με μεγάλη προσφορά. 

 Γιαννοπούλου Ελένη
Συνταξιούχος, αγρότισσα.
Γεννήθηκα και ζω στο Ξυλόκαστρο και έχω 2 γιους. Είμαι συνταξιούχος, αγρότισσα. Το 2019  υπήρξα υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης με τον συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες και επικεφαλής των Επαμεινώνδα Κατσούλα.

Γκότση Αικατερίνη
Νέα γυναίκα, εργαζόμενη, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Ιδιωτική υπάλληλος στην Club Hotel Casino Loutraki 1996-2022.
Επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού από 2022-σήμερα.
Τα χρόνια άλυτα προβλήματα με έσπρωξαν να ασχοληθώ με τα κοινά.

Καλλίρης  Αλέξης

Γεννήθηκα το 1971. Απόφοιτος Σ.Τ.Ε Ρόδου, ασχολήθηκα με τον τουριστικό κλάδο σε όλα τα επίπεδα για 8 έτη
Εκλεγμένος Σύμβουλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα μπροστά με τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, των αγροτών, των υπαλλήλων, της οικολογίας της νεολαίας,
Κατέχω βιβλιοπωλείο με την σύζυγο μου (Α.Μπιτσάκου) στο Βραχάτι
Είμαι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Καφαντάρης Θωμάς

Μάχιμος δημοσιογράφος επι δεκαετίες  στα τοπικά ΜΜΕ. Η βαθιά γνώση των προβλημάτων της Κορινθίας με ώθησε να συμμετάσχω με την μόνη περιφερειακή παράταξη που μπορεί να δώσει λύσεις. 
Εικονολήπτης

 Κεσίδου Δέσποινα
Ζω στην Κόρινθο. Είμαι τελειόφοιτη Νομικής Σχολής. Συμμετέχω εθελοντικά σε φιλοζωικό σύλλογο, σε δράσεις διαπολιτισμικού χαρακτήρα για ανταλλαγή νέων και σε πρωτοβουλία γυναικών για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Είμαι γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας. Με δράσεις και πρωτοβουλίες διεκδικούμε για την Πελοπόννησο την ανάπτυξη για όλες/όλους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Κουρελή Ι. Αργυρώ,

Γεννήθηκα και ζω στη Νεμέα. Σπούδασα αγγλική φιλολογία.
Είμαι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και διατηρώ φροντιστήριο στη Νεμέα..
Γιατί μαζί με τον Μανώλη Μάκαρη μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για την Πελοπόννησο !

Κουρεμπές Φάνης
Γεωπόνος Msc, μελετητής

μέλος ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ, συντονιστής Αγροτικής Πολιτικης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Δραστηριοποιείται στην περιφ. Πελοποννήσου ως μελετητής μέτρων ΠΑΑ, μέλος πιστοποιημένης δομής γεωργικών συμβουλών
Γεννήθηκε και κατοικεί στον Άσσο Κορινθίας. Αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του Μ. Μάκαρη γιατί η Πελοπόννησος και 
η νέα γενιά χρειάζονται ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ.

Μαρίνου  Μαρία του Παντελή. 

Ζεί και εργάζεται στην Κόρινθο σαν μουσικοπαιδαγωγός με σπουδές στο Εθνικό Ωδείο.
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Αθέατο Θέατρο, με ενεργό  δράση από το 1992,  μέχρι σήμερα.
Δραστηριοποιήθηκε  στο Πολιτιστικό καφέ Ερωδιός και στο Κέντρο Νέων Κορίνθου  έως το  2016 στην οργάνωση των Πολιτιστικών (  Παραστάσεις - προβολές - συναυλίες ).

Παπαδόπουλος  Ανδρέας 
Γεννήθηκα και κατοικώ στην Πουλίτσα Κορινθίας και είμαι συνταξιούχος ΕΛΤΑ. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Λέκκα και έχουμε δύο παιδιά. Ήμουν πρώην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Βέλου Βόχας με συνδικαλιστική δράση στα ΕΛΤΑ και ενασχόληση με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου μου.  Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ» του  Μανώλη Μάκαρη.
 
Πλασσαράς Γεώργιος 

Γεννήθηκα το 1986 και διαμένω στο Καμάρι Κορινθίας.   
Δηλώνω Ενεργός Πολίτης και θεωρώ τη συμμετοχή βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας. Το 2014 συμμετείχα στις εκλογές με την "Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης". Θα αγωνιστώ για ένα βιώσιμο μέλλον, για Ανάπτυξη που στο επίκεντρο της θα βρίσκεται ο Άνθρωπος.
Αστυνομικός, με σπουδές στην κοινωνική ανθρωπολογία.

Πλασσαράς Ευαγ. Παναγιώτης

Ο Πλασσαράς Ευαγ. Παναγιώτης, κατάγεται από τη Δάφνη Νεμέας Κορινθίας . Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Τ. Ε. Ι. Αθήνας και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα, στην περιοχή της Νεμέας, όπου και κατοικεί με την σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Σερεμέτης Βασ.  Δημήτρης 
Γεννήθηκε το 1953 στην Κόρινθο, όπου και κατοικεί.  Συντ/χος πανεπιστημιακός οικονομολόγος - πρώην διοικητικό στέλεχος στο σύστημα υγείας, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και σύμβουλος υπουργών. Συγγραφέας μελέτης για τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις. Έχει συνεχή ενεργή πολιτική και κοινωνική δράση, από τον αντιδικτατορικό Αγώνα της νεολαίας το 1973.

 Σιάτος  Γιάννης 

Νέος άνθρωπος με συμμετοχή στα κοινά της περιοχής του. Γεννήθηκε και ζει στην περιοχή της Γκούρας.
Είναι απόφοιτος ΑΣΟΕΕ, επιχειρηματίας πολύ μικρών επιχειρήσεων, καρυδοπαραγωγος, αρθογράφος και blogger. 

 Σπανός Αναστάσιος
Γεννήθηκα το 1960 στα Ίσθμια Κορινθίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης υπήρξα ενεργό μέλος της φοιτητικής παράταξης «Δημοκρατικός Αγώνας». Συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές από το 1995. Εργάζομαι στον ΕΦΚΑ Κορίνθου στο τμήμα απονομής συντάξεων ΟΓΑ. Είμαι παντρεμένος με την κοινωνιολόγο -Εκπαιδευτικό Παπανικολάου Μαρία και έχουμε αποκτήσει μία κόρη, την Παναγιώτα φοιτήτρια Ιατρικής Αθηνών.

Στάμου Σωτήρης

Δημόσιος Υπάλληλος. Γεννήθηκε στους Αγ. Θεοδώρους. Έχει διατελέσει  αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην δήμου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Με βαθιά γνώση των θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, συμμετέχει στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο για να συνεισφέρει στην επίλυση των προβλημάτων του νομού.

Τσελίκης Κων/νος
Είμαι συνταξιούχος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αποφοίτησα από την Ζωσιμαία σχολή και κατόπιν ως Υπότροφος από τα ΤΕΦΑΑ  Αθήνας.
Υπηρέτησα στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για 23 χρόνια. Στην Κορινθία οι συνάδελφοι μου με τίμησαν στην αρχή ως μέλος του ΔΣ και αργότερα ως Πρόεδρο του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Κορινθίας.
Διαμένω από το 1982 στην Κόρινθο και απέκτησα από το γάμο μου δύο παιδιά, τον Στέργιο και την Βάσια.
Με την σύζυγο μου Γιάννα ιδρύσαμε το Ιδιωτικό εκπαιδευτήριο "Ο μικρός Ναυτίλος". 

Τσόγκα Αγγελική

Η Αγγελική γεννήθηκε στην Κόρινθο και εργάστηκε επί σειρά ετών ως επαγγελματίας εμπορικών ειδών. Από νεαρή δραστηριοποιήθηκε στον προοδευτικό χώρο στα κινήματα και τις συλλογικότητες. Φοίτησε στο Δημόσιο ίδρυμα επαγγελματικής κατάρτισης και ασχολείται ερασιτεχνικά με την υποκριτική ως ηθοποιός στο ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ. Είναι μέλος και γραμματέας του Διοικητικού του Συμβουλίου και παντρεμένη με δύο τέκνα.

Χούπη Αγγελική:

Εργάζομαι ως Νοσηλεύτρια στο Βοήθεια στο Σπίτι στο Δήμο Κορινθίων και είμαι και απόφοιτος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έγγαμη με 3 παιδιά, συμμετείχα επί δεκαετία σε Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων. Επιδιώκω μέσα από τη συμμετοχή μου στην Περιφερειακή παράταξης "Πρώτα η Πελοπόννησος " τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μου στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πολιτικής.