ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Οιχαλίας ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ιατρός καρδιολόγος Μανώλης Μάκαρης, με τη δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. 

Ο Μανώλης Μάκαρης στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε η περιοχή του Δήμου Οιχαλίας να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα μετάβασης στη μεταλιγνιτική περίοδο, μετά την παύση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη γειτονική Μεγαλόπολη. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι η νέα προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει αποφασιστικά τις περιοχές που πλήττονται από αυτή τη μετάβαση και όχι με εξαγγελίες,  όπως κάνει μέχρι τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Ακόμη ο Μανώλης Μάκαρης συζήτησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός τομέας στην περιοχή, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος από την εκτίναξη του κόστους καλλιέργειας και τα έργα αγροτικών υποδομών που πρέπει να επισπευστούν για την ανάταξη της παραγωγικότητας της χώρας. 
Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη δήμαρχο Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου συζήτησαν για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην περιοχή και μάλιστα ο Μανώλης Μάκαρης, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, παρουσίασε πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που για τους κατοίκους, για το οποίο προτίθεται ο ίδιος να εργαστεί. 
Ακόμη, ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι το αίτημα του Δήμου Οιχαλίας, για τη σύνδεση του Μελιγαλά και της Αρχαίας Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα είναι δίκαιο, θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις.
Τέλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Οιχαλίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί έχει στα όριά του ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, τον Επικούριο Απόλλωνα, αλλά και τον περιβαλλοντικό θησαυρό της Νέδας. Ταυτόχρονα όμως, συνέχισε, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής του Μελιγαλά κατά τρόπο που θα προσελκύσει νέες επενδύσεις αλλά και θα διασφαλίσει την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη χαμηλότερη δυνατή όχληση της γύρω περιοχής. 
Η προεκλογική δραστηριότητα του Μανώλη Μάκαρη θα συνεχιστεί με πολιτική ομιλία την Τρίτη 16/5 και ώρα 8:30 μμ στο ξενοδοχείο Ρεξ στην Καλαμάτα.