ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης και ο συνδυασμός «Πρώτα η Πελοπόννησος» πραγματοποίησαν την Κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου και την περιοδεία τους στον νομό Λακωνίας

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η κεντρική εκδήλωση της παράταξης στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, στη Σπάρτη. Εκεί έγινε η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού Πρώτα η Πελοπόννησος που αφορά στην περιφέρεια της Πελοποννήσου και πιο εξειδικευμένα και στο νομό Λακωνίας, για τα θέματα της Υγείας, τον Πρωτογενή Τομέα, τις Υποδομές, τον Πολιτισμό και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη για τον τόπο μας.
Κατόπιν η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, όπου οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κατέθεσαν το όραμα τους για τη Λακωνία της νέας εποχής και την ευημερία των πολιτών της.
Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το πρωί διενεργήθηκε περιοδεία σε καταστήματα και υπηρεσίες στην πόλη της Σπάρτης καθώς και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ευστάθιο στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, αλλά και επίσκεψη στη Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας και συζήτηση με τον πρόεδρο της κ. Παναγιώτη Καρρά.
Έπειτα ο συνδυασμός, με τον επικεφαλής της κ. Μανώλη Μάκαρη, βρέθηκαν στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα, όπου συνομίλησαν με τους πολίτες της πόλης για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Βλαχιώτη αλλά και του Κέντρου Υγείας, όπου συζητήθηκαν οι ελλείψεις και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού και της δημόσιας υγείας.
Την ίδια μέρα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο επιμελητήριο Λακωνίας στο Γύθειο, όπου ο Πρόεδρος του κ. Παναρίτης Ιωάννης υποδέχθηκε τον συνδυασμό και συνομίλησαν για την οικονομική ανάπτυξη της Πελοποννήσου και ιδιαιτέρα για τον νομό της Λακωνίας, τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ενίσχυσης των υποδομών. Έπειτα έγινε περιοδεία στα καταστήματα και διάλογος με τους πολίτες.
Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκε περιοδεία στον δήμο Μονεμβάσιας. Με αφετηρία το ιστορικό κάστρο της Μονεμβασιάς και την νέα πόλη, έγινε επίσκεψη στα τοπόσημα στου μεσαιωνικού οικισμού, του αρχαιολογικού μουσείου και της οικίας του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Επιπροσθέτως, ο κ. Μανώλης Μάκαρης συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τόπου.
 
Στη συνέχεια, ο συνδυασμός επισκέφθηκε την Νεάπολη και το Κέντρο Υγείας όπου ήρθε σε επαφή με τους πολίτες αλλά και τα υγειονομικά στελέχη του δημόσιου συστήματος υγείας όπου και δόθηκε έμφαση στην εξυπηρέτηση, τη φροντίδα και την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών.
Η περιοδεία στην Λακωνία ολοκληρώθηκε με την παρουσία του συνδυασμού στους Μολάους, όπου έγινε επίσκεψη στα καταστήματα και της επιχειρήσεις αλλά και διάλογος με τους πολίτες στην πλατεία της πόλης. Επίσης, ο συνδυασμός παραβρέθηκε στο Νοσοκομείο Μολάων, και σε μονάδες επιχειρηματικότητας μεσαίας κλίμακας του πρωτογενούς τομέα.
Ο σκοπός της περιοδείας του συνδυασμού “Πρώτα η Πελοπόννησος”επετεύχθη με επιτυχία καθώς δόθηκε η δυνατότητα να βρεθεί κοντά στους πολίτες, να συνομιλήσουμε για τα προβλήματα του τόπου και να παρουσιάσουμε το Πρόγραμμα μας, για να οδηγήσουμε μαζί την Περιφέρειά μας και τη Λακωνία, στο αύριο και την ευημερία μιας δίκαιης ανάπτυξης, της ανάπτυξης για όλους
Όλοι μαζί να δουλέψουμε με βασικό σύνθημα «Πρώτα η Πελοπόννησος»! «Πρώτα οι άνθρωποί της»! Με εκτίμηση,
Μανώλης Μάκαρης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου