ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης περιόδευσε στην Σκάλα Λακωνίας μαζί με υποψήφιες και υποψήφιους περ. συμβούλους της ΠΕ Λακωνίας του  συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος».  

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα κ.Δήμο Βέρδο  και συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής .
Η Σκάλα είναι η έδρα του δήμου Ευρώτα στο νομό Λακωνίας και είναι μία εύφορη περιοχή με πολλά προβλήματα. 
1.Ο κάμπος χρειάζεται νέο τρόπο άρδευσης χωρίς κατασπατάληση του νερού. Η κλιματική αλλαγή επιβάλλει πλέον να κατασκευαστεί το κλειστό δίκτυο του ΤΟΕΒ  Τρινάσου. 
2. Η Σκάλα ενδέχεται να επιβαρυνθεί από την λειτουργία του εργοστάσιου επεξεργασίας απορριμμάτων που φτιάχτηκε στην περιοχή εάν δεν εφαρμοστούν  αυστηροί περιβαλλοντικοί όροι. Άλλωστε υπάρχει το πρόσφατο παράδειγμα του αντίστοιχου εργοστασίου στην Καλλιρρόη  και η δυσοσμία από την λειτουργία του. Ξεκάθαρη άποψη της παράταξης ότι θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι περιβαλλοντικοί όροι ενώ θα πρέπει να  προχωρήσει η ανακύκλωση, η διαλογή στην πηγή και η κομποστοποίηση σε επίπεδο Δήμου έτσι ώστε το υπόλειμμα που θα φτάνει στο εργοστάσιο να προκαλεί την μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική όχληση. 
3. Έχει απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο το οποίο χρειάζεται επειγόντως βελτίωση. Χρειάζεται η ευρεία παράκαμψη Σκάλας Βλαχιώτη η οποία είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο που δυστυχώς δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα Πελοπόννησος 2030. Ως γνωστόν όλα τα αυτοκίνητα και φορτηγά που κατευθύνονται στην νότια Λακωνίας(Μολάους , Μονεμβασία, Νεάπολη, Ελαφόνησο) περνούν μέσα από την Σκάλα.
4. Υγειονομικώς βρίσκεται μακριά από τα Νοσοκομεία Σπάρτης και Μολάων . Το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη υπολειτουργεί και χρειάζεται ενίσχυση με γιατρούς για να μπορεί να προσφέρει επείγουσα και τακτική πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, ενώ θα πρέπει να ενισχυθεί η παρουσία του ΕΚΑΒ στην περιοχή.