Την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ότι η κρίσιμη εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου θα είναι νικηφόρα και θα οδηγήσει σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για δικαιοσύνη παντού, εξέφρασαν σήμερα τοπικά στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Μεσσηνία.

Σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “Rex”, επικρίθηκε έντονα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τονίστηκε η ανάγκη της πολιτικής αλλαγής με τη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που θα υπηρετήσει  τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.


Ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Γιώργος Μακρής είπε ότι “το ψηφοδέλτιο που θα δώσει τη μάχη, είναι ανανεωμένο σε μεγάλο βαθμό και αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους”.

Η τέως βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη μίλησε για κρίσιμη εκλογική μάχη και για κατάρρευση του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για την ακρίβεια, τις ανισότητες, την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, τις απώλειες ανθρώπων από τον κορονοϊό εκτός ΜΕΘ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αισχροκέρδεια, το σκάνδαλο των υποκλοπών, την διαφθορά Πάτσηδων και “γαλάζιων ακριδών”.

Επεσήμανε “την ανάγκη να ηττηθεί και να φύγει η επικίνδυνη, η χειρότερη κυβέρνηση” κι εξέφρασε αισιοδοξία για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτικής συμμαχίας, κυβέρνησης ευρείας αποδοχής χωρίς την περιπέτεια των συνεχόμενων εκλογών.
Η Γ. Κοζομπόλη στάθηκε στη δημιουργία μιας κυβέρνησης, “που θα αντιμετωπίσει την ακρίβεια, θα ενισχύσει μισθούς και συντάξεις, θα ρυθμίσει τα χρέη, θα διαμορφώσει νέο παραγωγικό μοντέλο, θα δημιουργήσει ισχυρό κοινωνικό κράτος με ισχυρή μεταρρύθμιση στη δημόσια υγεία και το σύνθημα δικαιοσύνη παντού να αποκτήσει σάρκα και οστά”.
Ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Μάκαρης επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. “που έχει διευρύνει τις ανισότητες, που έχει απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας, που διώχνει τους νέους από την Ελλάδα” και παρατήρησε πως “χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Μπορούμε να φέρουμε τη δικαιοσύνη παντού, να ξαναφέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής τις ανάγκες και τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Μανώλης Μάκαρης
Περισσότερα στο eleftheriaonline.gr