ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα, στις εγκαταστάσεις του που βρίσκονται στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης, επισκέφθηκε ο ιατρός καρδιολόγος και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος συνεχάρη τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν, παράλληλα όμως κατέγραψε προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο Μανώλης Μάκαρης μετά την επίσκεψή του τόνισε ότι χρειάζεται ένα νέο ολιστικό πρόγραμμα αναβάθμισης του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Μεσσηνίας, με σκοπό να αντιμετωπίζονται έγκαιρα όλα τα επείγοντα περιστατικά οπουδήποτε στη Μεσσηνία. 
Κύρια προτεραιότητα για τον Μανώλη Μάκαρη έχει η ίδρυση νέου σταθμού του ΕΚΑΒ στην ανατολική Πυλία, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί στους χρόνους που απαιτεί η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών από τον παρακείμενο σταθμό του  ΕΚΑΒ στην Πύλο, λόγω της μεγάλης απόστασης. 
Παρόμοιο πρόβλημα, έστω σε μικρότερο βαθμό, παρουσιάζεται και στην περιοχή της Δυτικής Μάνης, για το λόγο ότι δεν καλύπτονται όλες οι βάρδιες των εργαζομένων στο ασθενοφόρο, με συνέπεια το βράδυ να μένει ακάλυπτη μια μεγάλη περιοχή της Μεσσηνίας, σχετικά απομακρυσμένη, με σημαντικό μάλιστα αριθμό επισκεπτών. 
Ο Μανώλης Μάκαρης τονίζει ότι πρέπει να προσληφθεί νέο προσωπικό οπωσδήποτε και να ανανεωθεί ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, αρκετά από τα οποία είναι πεπαλαιωμένα και έχουν διανύσει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, γιατί κάνουν επιπλέον και τις διακομιδές προς Αθήνα και Πάτρα. 
Τέλος ο Μανώλης Μάκρης επαναλαμβάνει ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους οδηγούς, τους γιατρούς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες που παρέχουν στο κοινωνικό σύνολο.