Την κάθετη αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καλαμάτας Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες, Μανώλης Μάκαρης, σε συνάντησή του με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Σταυρούλα Στραβάκου.
Ο Μανώλης Μάκαρης ανέφερε ότι ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού ανοίγει με τη υπαγωγή του στη Ρυθμική Αρχή Αποβλήτων, Υδάτων και Ενέργειας και δήλωσε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις που κάνουν για το συγκεκριμένο ζήτημα οι εργαζόμενοι στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, όπως και γενικότερα ο κόσμος, όπως φάνηκε και στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο διάστημα στη Θεσσαλονίκη.
Ο Μανώλης Μάκαρης ενημερώθηκε από την Σταυρούλα Στραβάκου για το πολύ σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την υποστελέχωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης στη Μεσσηνία και χαρακτηριστικά του επισημάνθηκε ότι στη ΔΕΥΑΚ τα κενά στο οργανόγραμμα ανέρχονται στο ποσοστό του 50% περίπου, ενώ κάποιες κενές θέσεις καλύπτονται με εργαζόμενους με συμβάσεις 3 και 5 μηνών, καθώς και με προγράμματα προσωρινής απασχόλησης.
Άλλο ζήτημα που έθεσε η πρόεδρος του Σωματείου στον υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η “γιγάντωση” των εργολαβιών και των απευθείας αναθέσεων, για εργασίες που θα έπρεπε να γίνονται από το προσωπικό των ΔΕΥΑ, καθώς και για διάφορες άλλες υπηρεσίες και προμήθειες.
Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας και περιοχών των Δήμων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, αυτό της κατασκευής του νέου αγωγού Φ800, ο κ. Στραβάκου ενημέρωσε τον κ. Μάκαρη για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Υπάρχουν κάποιες αιτιάσεις για αυτές τις καθυστερήσεις, όπως είναι οι ανατιμήσεις των υλικών και των μεταφορικών, ωστόσο ο κ. Μάκαρης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί όλο το βάρος για να προχωρήσει το έργο, το οποίο, συνέχισε, όσο καθυστερεί τόσο κινδυνεύει με «blackout» η ύδρευση της Καλαμάτας, της μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και περιοχών της Μεσσήνης και της Δυτικής Μάνης, εξαιτίας της πολύ κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο υπάρχων αγωγός.
Η πρόεδρος του Σωματείου παρουσίασε επίσης στον κ. Μάκαρη σοβαρά ζητήματα που άπτονται των εργασιακών σχέσεων και του εργασιακού κλίματος, ενώ ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανέφερε ότι επιβάλλεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τη διοίκηση για να επέλθει εργασιακή ειρήνη και να αποκατασταθεί η ομαλή εσωτερική λειτουργία.
Σχετικά με το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας ο κ. Μάκαρης τονίζει ότι παραμένει άλυτο το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα της διαχείρισης της λυματολάσπης. Σημείωσε ότι είναι θετική η ένταξη σχετικού έργου, πρόσθεσε όμως ότι μέχρι αυτό να υλοποιηθεί απομένουν πολλά στάδια και μέχρι τότε επιβάλλεται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Ενημερώθηκε ακόμη ότι στον Βιολογικό Καθαρισμό δεν υπάρχει μόνιμος ηλεκτρολόγος μηχανικός και ότι εργάζεται εκεί επί μια δεκαετία περίπου συμβασιούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, ο οποίος, συμφώνησε ο κ. Μάκαρης, πρέπει να μονιμοποιηθεί.
Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και επικεφαλής του Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες, τόνισε, τέλος ότι στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, αναγνωρίζει ότι προσφέρουν πολύτιμο και δύσκολο έργο. Σε ό,τι αφορά δε την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι από τα πρώτα νομοθετήματα της προοδευτικής κυβέρνησης που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι η κατάργηση του νόμου που θέτει το νερό στη Ρυθμιστική Αρχή, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του κατέθεσε και τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο δημόσιο έλεγχο, την οποία δεν αποδέχτηκε η κυβέρνηση.