ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

“Εμπιστευτείτε μας για να φέρουμε την πολιτική αλλαγή, εμπιστευτείτε με γιατί έχω αποδείξει ότι ξέρω και μπορώ να διεκδικήσω τα δίκαια αιτήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας” προέτρεψε ο Μανώλης Μάκαρης, ιατρός καρδιολόγος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τον κόσμο που γέμισε χθες το βράδυ την αίθουσα εκδηλώσεων του “RΕΧ” στην Καλαμάτα, όπου έκανε την κεντρική προεκλογική του ομιλία.

Ο Μανώλης Μάκαρης μίλησε στον κόσμο για την πορεία του στην αυτοδιοίκηση και τους δεσμούς που ανέπτυξε με τους πολίτες, τις προσπάθειες που κατέβαλε μαζί τους για την επίλυση των προβλημάτων και τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ζωής. Αναφέρθηκε στο πόσο κοντά βρίσκεται στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, ως καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπογράμμισε ότι η Μεσσηνία είναι ένας μοναδικός τόπος και οι Μεσσήνιοι εξαιρετικά δημιουργικοί άνθρωποι, όμως σημείωσε ότι παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και το ανθρώπινο κεφάλαιό της, δυστυχώς ο Νομός δεν βρίσκεται στη θέση που του αξίζει. 
Ο υποψήφιος βουλευτής Μανώλης Μάκαρης είπε ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ δεν προχώρησε κανένα σημαντικό έργο στο Νομό, παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση της παρέδωσε δρομολογημένα έργα μεγάλης αναπτυξιακής πνοής, όπως το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης ή την ολοκλήρωση του Φιλιατρινού φράγματος με την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου. 
Ο Μανώλης Μάκαρης στη συνέχεια τόνισε ότι όσο οι πολίτες έχουν στο λαιμό τους περασμένη τη θηλιά αφόρητων οικονομικών υποχρεώσεων δεν μπορούν  να είναι δημιουργικοί, να έχουν όνειρα και να προσπαθούν να τα κάνουν πραγματικότητα. Είπε ότι η πολιτική της ΝΔ θα σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών, ενώ από αυτή θα τους απαλλάξει το συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών, με διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού. 
Ο υποψήφιος βουλευτής έκανε αναφορές στην δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο αγροτικός κόσμος της Μεσσηνίας, στο μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που πρέπει εφαρμοστεί, στις υποδομές που έχει ανάγκη ο Νομός, στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του τόπου.
Το κυρίαρχο όμως ζήτημα για τον Μανώλη Μάκαρη, όπως τόνισε, είναι η διάσωση του δημοσίου συστήματος υγείας από τις πολιτικές της ΝΔ και η ανάπτυξή του, ώστε να εξασφαλιστεί ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δημόσιες δομές υγείας και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αναφέρθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στην Μεσσηνία που περιλαμβάνει άμεση στελέχωση, ποιοτικό εξοπλισμό και αναβάθμιση των νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και όλων των Κέντρων Υγείας, ανάπτυξη δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας για όλους, αποτελεσματική και άμεση κάλυψη των επειγόντων περιστατικών με εκτεταμένο δίκτυο σταθμών ΕΚΑΒ σε όλο το Νομό.
 Κλείνοντας την ομιλία τόνισε ότι «για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».