ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης επισκέφθηκε την Ερμιονίδα, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους Σταύρο Κούστα, Κοσμά Μπία, Θάλεια Στάμου και Κώστα Δεληγιάννη.

Η επίσκεψη άρχισε με παρέμβαση στην Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης, όπου συζήτησε με τους παραγωγούς τα χρονίζοντα προβλήματά τους αλλά και τους πολίτες της Ερμιονίδας τα γενικότερα προβλήματα της περιοχής.
Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα καταστήματα της Ερμιόνης και συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα τα προβλήματά τους καθώς και την πορεία των επαγγελματιών στην Ερμιονίδα.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η επίσκεψη του κλιμακίου σε 4 μονάδες του πρωτογενούς τομέα στην Ερμιονίδα και αυτό γιατί φαίνεται η διαφορετικότητα της παράταξης μέσα και από την προσέγγιση του ευαίσθητου και κλονιζόμενου πρωτογενούς τομέα και μέσα από το διαφορετικό ύφος και ήθος διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις εξής μονάδες :
1) ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ¨ ΕΡΜΗΣ ¨, του κ. Στέλιου Δημαράκη, όπου παράγονται συσκευασμένο έλαιο και παράγωγά του ανώτερης κατηγορίας, απευθείας από ελιές μόνο με μηχανικές μεθόδους.
2) ΚΤΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΟΛΥΜΠΑΔΗ όπου παράγονται τυποποιημένοι χυμοί κυρίως από το Ρόδι της Ερμιονίδας που έχει χαρακτηριστεί σαν Π.Ο.Π αλλά και από τα άλλα εσπεριδοειδή.
3) ΚΤΗΜΑ ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗ, της οικογένειας Κοντοβράκη όπου από τους μοναδικούς αμπελώνες του παράγονται εμφιαλωμένα κρασιά μοναδικής γεύσης με κορυφαίο τον ¨ΡΟΚΑΝΙΑΡΗ ¨, που αποτελεί πανελλήνια αποκλειστικότητα του κτήματος και που απέσπασε ασημένιο μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης το 2023.
4) ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ, της οικογένειας Μπαϊρακτάρη, όπου με βάση την μελισσοκομία έχει αναπτυχθεί σε τρομερό βαθμό το πρώτο συσκευαστήριο μελιού και αρωματικών φυτών στην Αργολίδα. Ιδιαίτερης αξίας είναι ΄ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ¨και  ¨ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΠΑΛΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΜΕΛΟΞΙΔΟΥ ¨. 
Με τις επισκέψεις αυτές η παράταξη ¨ ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ¨ δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον ευαίσθητο και χειμαζόμενο πρωτογενή τομέα της Πελοποννήσου και δηλώνει πως θα αγκαλιάσει και θα ενθαρρύνει κάθε τέτοια πρωτοβουλία που θα παράγει μοναδικά και αγνά προϊόντα. 
Ταυτόχρονα η εγκαρδιότητα του κόσμου, μας δίνει δύναμη στον αγώνα που δίνουμε ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!