ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μανώλης Μάκαρης με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη

Στην Πάτρα μετέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος», Μανώλης Μάκαρης, για να συναντήσει τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη και να συζητήσουν και αλληλοενημερωθούν για τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η συνεργασία που είχε ο κ. Μάκαρης με τον κ. Καρβέλη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού ο υποψήφιος περιφερειάρχης έθεσε στον διοικητή της 6ης ΔΥΠΕ το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό, που είναι η σοβαρή υποστελέχωση σε όλες τις δομές, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία. Είναι το πρόβλημα που τίθεται από τους πολίτες στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη και τα μέλη του συνδυασμού του, σε κάθε τους επίσκεψη και σχεδόν σε κάθε περιοχή της Πελοποννήσου.

Ο Μανώλης Μάκαρης επισήμανε ενδεικτικά στον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. το πολύ σοβαρό υγειονομικό κενό στην περιοχή της νοτιοανατολικής Πυλίας στη Μεσσηνία, τη μη λειτουργία Κέντρου Υγείας στην περιοχή, καθώς και την ανάγκη λειτουργίας Σταθμού του ΕΚΑΒ εκεί, αλλά και γενικότερα ενίσχυσης του ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία, για να αντιμετωπίζονται άμεσα οι έκτακτες καταστάσεις. Επίσης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στα Κέντρα Υγείας Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, τα οποία δεν είναι επαρκώς στελεχωμένα και υπολειτουργούν αφού δεν έχουν σε καθημερινή βάση  εφημερεύοντα ειδικό ιατρό. Του μίλησε ακόμη για το Νοσοκομείο της Σπάρτης, κλινικές του οποίου, όπως η Παθολογική, είναι υπό κατάρρευση μετά την παραίτηση των τριών από τους πέντε παθολόγων, καθώς και για την ανάθεση εφημεριών σε αγροτικούς γιατρούς, κάποιες φορές μάλιστα με την απουσία ειδικευμένων ιατρών.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλης, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης της νοτιοανατολικής Πυλίας απάντησε στον κ. Μάκαρη ότι έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό η δημιουργία Κέντρου Υγείας και πως έχει ζητηθεί από τους δημάρχους της περιοχής να προτείνουν χώρους που μπορούν να παραχωρήσουν για να λειτουργήσει το αναγκαίο Κέντρο Υγείας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μάκαρης και ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλης, συμφώνησαν να έχουν ανοιχτή και τακτική επικοινωνία για τα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας στη Μεσσηνία και την αναζήτηση λύσεων.

Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος» τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Καρβέλη  για την καλή συνεργασία που είχαμε στην Πάτρα. Θεώρησα καθήκον μου να τον επισκεφθώ στο γραφείο του στην Πάτρα, να του θέσω τα ζητήματα που αφορούν το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία μας και να τοποθετηθεί και εκείνος από την πλευρά του. Δεσμεύομαι ότι εφόσον η παράταξή μας κερδίσει τις εκλογές έτσι θα λειτουργήσουμε και ως νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν θα είμαι κλεισμένος σε ένα γραφείο να περιμένω να μου ζητήσουν ραντεβού για να ακούσω τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Εμείς θα είμαστε πάνω στα προβλήματα και θα αγωνιζομαστε κάθε μέρα για να τα λύσουμε, με διάθεση συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές και τους αρμόδιους παράγοντες, αλλά όποτε χρειάζεται διεκδικητικά και δυναμικά.

Η παράταξή μας "Η Πρώτα η Πελοπόννησος" έχει στο πρόγραμμά της ως προτεραιότητα μια διεκδίκηση που θα αλλάξει τη ζωή των Πελοποννήσιων πολιτών, την ίδρυση και λειτουργία στην περιφέρειά μας τριτοβάθμιου νοσοκομείου. Θα αγωνιστούμε να καλύψουμε αυτή την έλλειψη για να σταματήσουν και τα νοσοκομεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι συνοδοί των ασθενών, να ζητούν σαν επαίτες από τα τριτοβάθμια νοσοκομεία των άλλων Περιφερειών, να δεχθούν τους ασθενείς για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχουν και το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία. Αξίζει η Περιφέρειά μας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να έχει το δικό της τριτοβάθμιο νοσοκομείο και έως τότε ζητάμε να οριστεί ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο αναφοράς, σε γειτονική μας Περιφέρεια, για να διακομίζονται εκεί τα περιστατικά της δικής μας Περιφέρειας.

Ο συνδυασμός μας συνεχίζει την καταγραφή όλων των προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας υγείας και θα επισκεφθούμε και πάλι τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας γιατί για την παράταξή μας η Υγεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα".