ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Το  πόσο σημαντικό ρόλο επιτελούν οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΡΤ Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να τονίσει ο Μανώλης Μάκαρης, ιατρός καρδιολόγος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά την επίσκεψή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό και τη συνάντησή του με εργαζομένους του, στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης.

Ωστόσο και στην ΕΡΤ Καλαμάτας, όπως κατέγραψε ο Μανώλης Μάκαρης στις επαφές του, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης αλλά και έλλειψης  επαρκών και σύγχρονων μέσων λειτουργίας. 
Στην ΕΡΤ Καλαμάτας εργάζονται πια μόνο επτά άτομα, ενώ στο παρελθόν οι εργαζόμενοι ήταν τουλάχιστον 20, σημειώνει ο Μανώλης Μάκαρης, τονίζοντας μάλιστα ότι ενώ σχετικά πρόσφατα έγιναν προσλήψεις στην ΕΡΤ, στην ΕΡΤ Καλαμάτας το προσωπικό δεν ενισχύθηκε. Το πιο σοβαρό πρόβλημα, παρατηρεί ο υποψήφιος βουλευτής, έχει να κάνει με την έλλειψη τεχνικών. 
Ο Μανώλης Μάκαρης υπογραμμίζει ότι το κυρίαρχο ζήτημα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι η προστασία και υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης, επισημαίνοντας ότι πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε φαινόμενο λογοκρισίας και στην ΕΡΤ Καλαμάτας, στο πλαίσιο ελέγχου αναρτήσεων δημοσιογραφικής ύλης, ο οποίος έλεγχος γίνεται σε κεντρικό επίπεδο. 
Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής, Μανώλης Μάκαρης, τονίζει ότι η ΕΡΤ Καλαμάτας επιβάλλεται να είναι επαρκώς στελεχωμένη και εξοπλισμένη, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στην αποστολή της για την ενημέρωση των πολιτών  ακόμα και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε περίπτωση σεισμών αλλά και την ανάδειξη των θεμάτων της Μεσσηνίας σε πανελλήνιο επίπεδο.