ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

H περιφερειακή παράταξη  "Πρώτα η Πελοπόννησος" με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες πελοποννήσιους πολίτες που τάχθηκαν στο πλευρό της και την έφεραν στην τρίτη θέση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η προεκλογική περίοδος και το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών ανέδειξαν μια σειρά ζητήματα και προβληματισμούς τα οποία  δικαίωσαν  την κάθοδο μας και κάνουν επιτακτική ανάγκη τη συνέχιση της πάλης μας μέσα από την εκπροσώπηση μας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα:

1. Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στην εκλογική νομοθεσία πολλαπλασίασαν τα εμπόδια στη συνεργασία διαφορετικών παρατάξεων με βάση τις προγραμματικές τους θέσεις. Παράλληλα νόθευσαν τη βούληση των πολιτών υπέρ των ισχυρότερων συνδυασμών με την κατάργηση της απλής αναλογικής και τη θέσπιση του ορίου του 3%. Επιπλέον γίνεται μια ξεκάθαρη προσπάθεια από την κυβέρνηση να «διορίσει» περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα όπως στην περίπτωση του  κ. Πτωχού που μας βρίσκει αντίθετους.

2. Καταθέσαμε μια σειρά προτάσεων για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, την αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρειας, τις οποίες, παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας επικοινωνήσαμε στους πολίτες της Πελοποννήσου. Προτάσεις στον αντίποδα των νεοφιλελεύθερων θέσεων, της αδιαφάνειας, της διεύρυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, των ρουσφετολογικών πρακτικών, που με σαφήνεια υποστηρίζει και γι’αυτό επελέγη άλλωστε, μεταξύ των διαφόρων  φατριών της ΝΔ, ο υποψήφιός της, κ. Πτωχός.

3. Ως παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος" πιστεύουμε ότι οι εκλογείς, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να σταθμίσουν όλα τα ανωτέρω δεδομένα και με οδηγό την κυρίαρχη βούλησή τους να  εκφράσουν στο β’ γύρο των περιφερειακών εκλογώντην αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική και στη συγκεκριμένη επιλογή της.

 Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα τιμήσουμε την εντολή όσων επέλεξαν το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, συνεχίζοντας τη μάχη στο περιφερειακό συμβούλιο για την αποτροπή των αντιλαϊκών πολιτικών με την κατάθεση των δικών μας θέσεων. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους πολίτες ώστε να ακούμε τα προβλήματά τους και να προτείνουμε λύσεις, τόσο με τον κοινωνικό όσο και με το θεσμικό μας ρόλο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΕ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ