ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Πρώτα η Πελοπόννησος - Μανώλης Μάκαρης - Υποψήφιοι Αρκαδίας

Υποψήφιοι PDF

ΑΛΟΥΠΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
 Γεννήθηκα στην Τρίπολη Αρκαδίας όπου και κατοικώ έως σήμερα.
Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο ΕΚΠΑ στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, στο Πανεπιστήμιο Marc – Bloch Strasbourg II, και τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, μετάφρασης και διερμηνείας.
Εργάστηκα ως μεταφράστρια και καθηγήτρια ξένων γλωσσών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ από το 2007 υπηρετώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας. Ασχολούμαι επίσης με αγροτικές εργασίες ελαιοπαραγωγής στα οικογενειακά κτήματα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τον Χάραδρο Β. Κυνουρίας.
Μαζί με τον Μανώλη Μάκαρη θα επαναπροσδιορίσουμε τους όρους της αυτοδιοικητικής Πολιτικής.  Γιατί η Πολιτική ορίζει τη συνθήκη της ζωής μας. Και για τη ζωή και τον τόπο μας θα διεκδικήσουμε συνθήκη συμπερίληψης στην ανάπτυξη όλων των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων, συνθήκη δημοκρατίας και διαφάνειας.

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εχει γεννηθεί και κατοικεί στη Μεγαλόπολη .
Εχει σπουδάσει μηχανολόγος  και είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης»

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 Εχω γεννηθεί  στου Ράδου -Γορτυνίας   και  κατοικώ  στη Μεγαλόπολη.
 Εχω αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ
 Είμαι δικηγόρος  Τρίπολης  , με γραφείο στη Μεγαλόπολη

ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας/Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Υπηρετεί στην τοπική αυτοδιοίκηση πέραν της εικοσαετίας, αρχικά ως υπάλληλος του πρώην Δήμου Κοντοβαζαίνης και απο το 2005 ως υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης, ενώ είναι και Γενικός Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.).

Για 30 και πλέον έτη, συμμετέχει σε συλλόγους και εθελοντικές δράσεις, που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και τα εργασιακά θέματα των εργαζομένων στους Δήμους, ενώ έχει συμμετάσχει και ακόμα συμμετέχει, στη διοίκηση κάποιων εξ αυτών.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ Γ.  ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Γεννήθηκα στα Βέρβενα Αρκαδίας το 1961 και κατοικώ στον Άγιο Ανδρέα Αρκαδίας. Είμαι παντρεμένος με την Αλίκη Καπράνου, νηπιοβρεφοκόμο και έχω δυο κόρες.
Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή Του ΕΚΠΑ κι εργάστηκα ως Φιλόλογος στην Ιδιωτική και Δημόσια Εκπαίδευση από το 1987 έως το 2015. Υπηρέτησα ως Διευθυντής στο Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού και στο Γυμνάσιο Άστρους απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκα.
Διετέλεσα αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης την περίοδο 2016-2018.
Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το θέατρο και την επιμέλεια βιβλίων, ενώ έχω εκδώσει και μία ποιητική συλλογή.
Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

ΖΟΥΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 

Γεννήθηκε στο Περδικονέρι της Αρκαδίας το 1954. Σπούδασε Τεχνολόγος Μηχανικός Ηλεκτρολόγος- Εκπαιδευτικός στην ΑΣΕΤΕΜ/ΣΕΛΕΤΕ. Σήμερα είναι συνταξιούχος με διαδοχική ασφάλιση. Δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ΙΚΑ, δεκαπέντε χρόνια έμπορος ΤΕΒΕ και δεκαπέντε χρόνια εκπαιδευτικός ΔΗΜΟΣΙΟ. Πολιτικά οργανωμένος σταθερά στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς από την περίοδο της δικτατορίας. Ανέπτυξε πολιτική, κοινωνική, κινηματική και συνδικαλιστική δραστηριότητα σε όλους τους χώρους που έζησε και εργάστηκε. Ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ενεργός από το 1994 μέχρι σήμερα. Κοινοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Τροπαίων και δημοτικός σύμβουλος, υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο Γορτυνίας, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος στο δήμο Γορτυνίας. Η συμμετοχή του σε όλα τα παραπάνω ανιδιοτελής χωρίς να προσποριστεί ούτε ένα ευρώ. Σήμερα, μαζί με νέες/ους αλλά και παλιούς/ες και έμπειρους/ες αυτοδιοικητικούς, συμμετέχει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ''ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'' με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εξαιρετικό επιστήμονα όχι μόνο ως γιατρός αλλά με Master σε θέματα τοπικής και περιφερειακές ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης και εμπειρία στο θεσμό της αυτοδιοίκησης.

ΛΥΓΟΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
Γεννήθηκε το 1966 στην Καλαμάτα, μεγάλωσε στην Μεγαλόπολη.
Εργάστηκε ως υπάλληλος στην Εμπορική Τράπεζα με θέση ευθύνης στον Τομέα Τραπεζικών Εργασιών από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είχε ενεργή συνδικαλιστική δράση και έντονη συμμετοχή στα κοινά.
Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Μεγαλόπολης, γνωρίζοντας από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είναι παντρεμένη με το Θοδωρή Βαλκανά και έχουν ένα γιό τον Τίμο MSc Μηχανολόγο Μηχανικό.
Πιστεύει ότι με την εμπειρία και την γνώση της μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που ο άνθρωπος χρειάζεται δίπλα του τον άνθρωπο.
Αγαπημένη της ρήση
Ν’ αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ,
εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.
Ν. Καζαντζάκης

ΜΑΝΟΣ Η. ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
 Γεννήθηκα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας τον Μάιο του 1956. Το 1973 έφυγα για την Αθήνα όπου εκεί εργαζόμουν και παράλληλα σπούδαζα και αποφοίτησα από τη Σχολή Εργοδηγών. Στη συνέχεια υπηρέτησα στην Πολεμική Αεροπορία και από το 1979 εργαζόμουν στο Εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας στο τμήμα Οργάνων και Αυτοματισμών απ όπου και συνταξιοδοτήθηκα. Είμαι παντρεμένος με την συντοπίτισσά μου Ελένη Χιώτη και έχουμε δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Είχα έντονη συνδικαλιστική δράση, όντας εκλεγμένος στο Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΗ. Το 2009 ήμουν υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρειάζεται αλλαγή πλεύσης στο μοντέλο ανάπτυξής της και σε αυτό ευελπιστώ να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις γιαυτό και καταθέτω την υποψήφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ με επικεφαλής τον καταξιωμένο Γιατρό/ Καρδιολόγο ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ. 

ΜΟΙΡΑ ΜΑΡΙΝΑ
 Ονομάζομαι Μοίρα Μαρίνα του Παναγιώτη και της Ευαγγελίας.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Άργος και τα τελευταία τριάντα χρόνια διαμένω στην Τρίπολη και είμαι ενεργό μέλος στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δραστηριότητές μου είναι στον ιδιωτικό και αγροτικό τομέα.

ΜΠΡΟΥΣΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Μπρούσαλης από το Παρθένι Αρκαδίας διετέλεσε καθηγητής Φ.Α. στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαμένει επί 36 χρόνια στην ορεινή Βλαχοκερασιά. Σύζυγός του είναι η φιλόλογος Αγγελική Κατσαφάνα κι έχουν τρεις κόρες. Βιώνοντας άμεσα την οικονομική και δημογραφική κατάρρευση της υπαίθρου, τον παλμό και τις αγωνίες των απομεινάντων αγροτοκτηνοτρόφων πασχίζει πολύπλευρα για την περιφερειακή ανασυγκρότηση. Από φοιτητής προσχώρησε με ενθουσιασμό στους αγώνες του δημοκρατικού κι αριστερού προοδευτικού κινήματος για μια δικαιότερη κοινωνία. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα σε επαρχιακές και αθηναϊκές εφημερίδες. Είναι ερευνητής και μελετητής της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και του Κυπριακού δράματος, έχοντας γράψει πολυσέλιδα έργα για την ελληνική αντιφασιστική εποποιία και την εμφυλιοπολεμική τραγωδία. Πολυετής είναι κι ο αγώνας του για τη διάσωση του σιδηροδρόμου Πελοποννήσου.
 

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 Είμαι εργαζόμενος στην ΔΕΗ από το 1986.
Από το 1987 ανελλιπώς δραστηριοποιούμε στα πρωτοβάθμια σωματεία της ΕΤΕ ΔΕΗ, πρόεδρος και Γραμματέας.
Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζομαι σε Σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ στην Αρκαδία.
Είμαι πρόεδρος εργαζομένων εκεί και μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ. Αρκαδίας μέχρι τον Μάιο του 2023 και εκπροσωπούσα την προοδευτική παράταξη (Ενωτική Κίνηση).
Από το 2018 είμαι συντονιστής στην ΟΜ Γορτυνίας και μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αρκαδίας, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής.

ΡΕΠΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
 Ονομάζομαι Ολυμπία Ρέππα. Γεννήθηκα το 1973 και τα τελευταία 15 χρόνια είμαι μόνιμος κάτοικος Τρίπολης.
Είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής (Εκπαίδευση για την Κοινωνική Δικαιοσύνη) από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Από το 2009 υπηρετώ ως Νηπιαγωγός σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
Με όραμα και διάθεση δημιουργική ενώνουμε όλοι  μαζί τις δυνάμεις μας σε αυτόν τον αγώνα για μια νέα εποχή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΣΚΟΥΡΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ (ΡΟΥΛΑ)
 Είμαι η Ρούλα Σκούρτη και είμαι 51 ετών.
Μητέρα δύο παιδιών που σήμερα φοιτούν στη πρώτη και στη τρίτη λυκείου.
Γεννήθηκα στη Κόρινθο και μεγάλωσα στον Ωρωπό Αττικής.
Το 2005 παντρεύτηκα στην Τρίπολη και έτσι έγινα ερωτική μετανάστρια. Από τότε εδώ είναι η μόνιμη κατοικία μου.
Εργάστηκα για 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα.
Τα τελευταία 7 χρόνια δεν εργάζομαι καθώς λαμβάνω σύνταξη χηρείας.
Με τη σύνταξη έχω ελεύθερο χρόνο κι έτσι αποφάσισα να τον διαθέσω σε δημιουργικές δράσεις και κοινωνικούς αγώνες.
Είμαι ενεργό μέλος σε σωματεία και υπέρμαχος της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Δεσμεύομαι προσωπικά ό, τι πάντα θα εργάζομαι δίπλα στους πολίτες της Αρκαδίας.

ΦΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 Έχω το όραμα να γίνει η Αρκαδία ένας τόπος που αξίζει να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.  
Με βιώσιμη ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι για τους ολίγους. 
Είμαι Διδάσκων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κατάγομαι από το Παρθένι.  
Έχω αγωνιστεί για την Αρκαδία (Γορτυνία, Μαντινεία, Μεγαλόπολη, Κυνουρία) με εκτεταμένο κοινωνικό έργο, αρθρογραφία και δημόσιες παρεμβάσεις. 
Υπήρξα: 
•    Διδάσκων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων και του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
•    Διδάσκων του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής 
•    Μεταδιδάκτωρ Ερευνητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΠΑΔΑ 
•    Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου (με πλούσιο έργο όπως αξονικός τομογράφος, ΕΣΠΑ, οικονομικό έργο, προσλήψεις Ιατρών). 
•    με πλούσια επιστημονική παρουσία με δημοσιεύσεις, κρίσεις, ειδικές εκδόσεις, κατοχή επιστημονικών θέσεων σε επιστημονικά περιοδικά εγνωσμένου κύρους,  
•    τ. Προϊστάμενος (ή Αναπληρωτής) Τμημάτων Επιθεώρησης Εργασίας. 
•    Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Ν.Α, Γραμματέας και Αναπληρωτής Συντονιστής Οργανώσεων, Τομεάρχης Υγείας Νομαρχιακής Επιτροπής. 


ΧΑΡΙΤΟΥ ΦΙΛΙΩ
 Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός. Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ. Γεννήθηκα στη Νέα Ιωνία Αττικής ΤΟ 1955 και από το 1989 μετακόμισα αρχικά στην Αργολίδα και τα τελευταία 15 χρόνια στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας.
Εργάστηκα 12 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και 25 στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Έχω πολύχρονη δράση στο πολιτιστικό και συνδικαλιστικό κίνημα.
Διετέλεσα Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ναυπλίου ΣΙΝΕΦΙΛΟΙ, πρόεδρος και για πολλά χρόνια μέλος της ΕΛΜΕ Αργολίδας, αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ Αργολίδας και αναπληρωματικό μέλος στο ΑΠΥΣΔΕ Πελοποννήσου.