ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ

Πρώτα η Πελοπόννησος - Μανώλης Μάκαρης - Υποψήφιοι Αργολίδας

Υποψήφιοι PDF

Αργέντος Παναγιώτης
  Γεννήθηκε το 2002. Μεγάλωσε στο Άργος και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, στο δεκαπενταμελές συμβούλιο του οποίου διατέλεσε πρόεδρος το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. Φοιτεί στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα έχει αναπτύξει συνδικαλιστική δράση στον Φοιτητικό σύλλογο του τμήματος του. Είναι Γραμματέας της ΟΜ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών - Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών ΕΚΠΑ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστής του Δικτύου Προοδευτικών και Αριστερών Φοιτητών Πολιτικού Νομικής. Παράλληλα εργάζεται στον τομέα της εστίασης. 

Ασημακοπούλου Γεωργία 
 Γεννήθηκε και κατοικεί στην πόλη του Άργους. Εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Είναι τοποθετημένη από νεαρή ηλικία στο χώρο της Αριστεράς και ενταγμένη στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το 2012. Πιστεύει πως σήμερα περισσότερο από ποτέ η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελέσει στήριγμα των τοπικών κοινωνιών απέναντι στις πολιτικές που τις φτωχοποιούν και τις εξαθλιώνουν και τις ωθούν στον εκφασισμό. Να δημιουργήσει, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, τις υποδομές και τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής δουλειά για όλους στον τόπο τους, αλλά και να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες δομές ενίσχυσης και στήριξης των συμπολιτών μας που πλήττονται ή έχουν ήδη πληγεί.

Δεληγιάννης Κώστας 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος. Γονείς του ο Δεληγιάννης Θεόδωρος και η Μαρία. Είναι παντρεμένος με την Σπυριδούλα Κοσμά, Φιλόλογο, και έχουν μία κόρη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κατέχει Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά των Επιχειρήσεων/Διοίκηση. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα στις λογιστικές υπηρεσίες και ως Καθηγητής Οικονομικών στο Δημόσιο ΙΕΚ Αργολίδας. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου (2007-2011) και Οικονομικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου (2011-2021). Από το 2021 έως σήμερα εργάζεται ως Οικονομικός Διευθυντής στη Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων. Συμμετείχε ενεργά στις μαθητικές κινητοποιήσεις του ’90, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Παν. Κρήτης.

Δήμας Ιωάννης
 Γεννήθηκε στο Μάνεσι Ναυπλίου. Είναι παντρεμένος με τη Σταματία Κουγιά και έχουν μια κόρη. Είναι απόφοιτος του Τεχνικού Λυκείου Άργους. Είναι αγρότης ενώ παράλληλα διατηρεί ταβέρνα στο Μάνεσι μαζί με τη σύζυγό του, που φημίζεται για τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις, όπως η γκιόσα. Από μαθητής ήταν ενεργός στους μαθητικούς και κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Μέλος του Σωματείου των Γ΄ Λαϊκών Αγορών Αθηνών, ενώ κατά καιρούς έχει εκλεγεί και μέλος του ΔΣ του Σωματείου. Έχει έντονη συνδικαλιστική δράση γύρω από τα ζητήματα του κλάδου του και πάντα ήταν μπροστάρης στα αγροτικά προβλήματα της Αργολίδας.  

Καρασταμάτη Μαρία
 Γεννήθηκε στην Νέα Επίδαυρο. Τελείωσε το Λύκειο Λυγουριού. Είναι παντρεμένη, ζει στην Αρχαία Επίδαυρο και έχει δύο παιδιά. Είναι αγρότισσα και διατηρεί οικοτεχνία μεταποίησης των προϊόντων που παράγει (ελιές, ελαιόλαδο, πορτοκάλι). Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού από το 1988. Πήρε μέρος στα κοινωνικά κινήματα Πράγα – Γένοβα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Φλωρεντία. Έχει υπάρξει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακές και βουλευτικές εκλογές, με τελευταία υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 2019. 

Κονδύλης Γιάννης
 Γεννήθηκε στο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδας. Σπούδασε στο Γυμνάσιο Κρανιδίου και στο Γ΄ Γυμνάσιο Αθηνών. Από το 1970 μέχρι το 1975 φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στα δύσκολα χρόνια της Χούντας, είχε ενεργό συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα των φοιτητών, τόσο στην δημιουργία των τοπικών φοιτητικών συλλόγων, όσο και στην κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής, σαν εκπρόσωπος (εκλεγμένος) των τριτοετών φοιτητών του Οικονομικού τμήματος στο Συντονιστικό της κατάληψης. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε από το 1978 έως το 1996 στην Τράπεζα Εργασίας και από το 1998 ως το 2012 στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. 

Κουλεντιανός Γιώργος
 Γεννήθηκε στο Άργος. Από το 1998 κατοικεί με την οικογένειά του στο Ναύπλιο. Εργάζεται στο ΕΚΑΒ Αργολίδας ως Διασώστης. Έχει διατελέσει υπεύθυνος ΕΚΑΒ Αργολίδας (2015-2019) και παράλληλα την ίδια περίοδο ήταν μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Αργολίδας. Έχει σπουδάσει e- learning στο ΕΚΠΑ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Management Υγείας. Έχει εκλεγεί αρκετές φορές εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Σωματείο ΕΚΑΒ Ναυπλίου. Η προσφορά του στον συνάνθρωπο είναι η κύρια αξία που διέπει τη ζωή του, ενώ η ενασχόληση με τα κοινά αποτελεί για αυτόν κύριο πεδίο δράσης. 

Κούστας Σταύρος
 Είναι συνταξιούχος καθηγητής δημοσίου, με πολλά χρόνια θητείας στο Λύκειο Ερμιόνης και το Γυμνάσιο Κρανιδίου. Έχει ασχοληθεί με το κίνημα των συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Το 1974 εντάχθηκε στο μεταπολιτευτικό φοιτητικό κίνημα μέσα από την ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, της οποίας υπήρξε μέλος ΚΣ.Έχει διατελέσει Πρόεδρος ΠΣΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ "ΛΑΣΟΣ " και του Γυμναστικού Συλλόγου Ερμιονέων "ΕΡΜΗΣ". Έχει πλούσια αυτοδιοικητική πείρα: Κοινοτικός Σύμβουλος Ερμιόνης (1986- 1990), Αντιδήμαρχος Οικονομικών (2011- 2014) Αντιδήμαρχος Καθαριότητας (2011-2012) Δήμου Ερμιονίδας και μέλος ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για το ίδιο χρονικό διάστημα. Την τελευταία τριετία είναι μέλος της ΝΕ και του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Κωστάκης Προκόπης
 Γεννήθηκε το 1959 στο Άργος. Κατάγεται από το Κεφαλόβρυσο. Το 1976 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ. Συμμετέχει στο φοιτητικό κίνημα και οργανώνεται στην Αριστερά. Σαν Αγροτικός Γιατρός υπηρέτησε στο Αγαθονήσι Δωδεκανήσου και στην Σκοτεινή Αργολίδας. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στα Νοσοκομεία Άργους και «Λαικό» Αθηνών. 1993 ανακηρύσσεται Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε πολλά Ιατρικά Συνέδρια.  Από το 1993 εργάζεται στο Άργος σαν Ειδικός Παθολόγος (ΙΚΑ, ιδιωτικό ιατρείο, ΓΝ Ναυπλίου, Κ.Υ Άργους). Έχει ενεργό συνδικαλιστική δράση: Πρόεδρος ΣΕΥΠ ΠΦΥ Πελοποννήσου, μέλος ΔΕ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ, πρώην Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, εκπρόσωπος ΙΣΑ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Κωστόπουλος Νικόλαος 
  Είναι Σωφρονιστικός υπάλληλος στο κατάστημα του Ναυπλίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ναυπλίου και Αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ). Ως προπονητής ποδοσφαίρου έχει δύο πτυχία Uefa C , Uefa B και διδάσκει σε αναπτυξιακές ηλικίες. Όπως δηλώνει  "με την ενασχόλησή μου με τα παιδιά ξαναβρήκα την χαμένη παιδική μου αθωότητα". Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Κωτσιαντή Σωτηρία 
 Κατάγεται από τη Λυρκεία Αργολίδας. Έχει μεγαλώσει και κατοικεί στο Άργος. Έχει σπουδάσει Βοηθός Φαρμακείου και Αισθητική Τέχνη. Εργάζεται σε ιδιωτικό φαρμακείο στην πόλη του Άργους. Ως άνθρωπος της άρεσε να προσφέρει και αρκετές φορές έχει βοηθήσει μέσα από δράσεις συλλόγων. Είναι εθελόντρια αιμοδότης και κατέχει πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Αγαπάει τα ζώα και το περιβάλλον στηρίζοντας τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Συμμετέχει στην παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος γιατί είναι μια παράταξη με ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και να τον κάνουν καλύτερο.

Μερμίγκης Παναγιώτης
 Είναι Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου. Γεννήθηκε στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου. Σπούδασε Μηχανολόγος- Μηχανικός και Παιδαγωγικά στη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και Υποδιευθυντής στο ΙΕΚ Ναυπλίου. Από το 1997 έως και το 2012 ήταν εκλεγμένο μέλος, κατά περιόδους, στο Δ.Σ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε) Αργολίδας. Από τα μαθητικά του χρόνια έχει ενεργό συμμετοχή στους αγώνες του δημοκρατικού λαϊκού κινήματος. Εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αργολίδας (2006-2010), Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων (2010-2019), διατελέσει Αντιπρόεδρος ΔΣ Ναυπλιέων. Το 2019 1ος επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου (Αργολίδα) με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε.

Μερσινιάδης Γιάννης 
  Γεννήθηκε το 1949 στην Ικαρία. Είναι συνταξιούχος εφοριακός υπάλληλος. Συνδικαλιστής για χρόνια με τις παρατάξεις της Αριστεράς στους Εφοριακούς. Ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού αγώνα, οργανώθηκε για πρώτη φορά στην ΚΝΕ το 1975 και είναι μέλος του ΣΥΝ και μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ από τις πρώτες μέρες ίδρυσής του. Έχει διατελέσει μέλος Νομαρχιακών και Συντονιστικών Οργάνων όλα τα χρόνια λειτουργίας του κόμματος. Μέλος του αντιφασιστικού μετώπου, με έντονη συμμετοχή σε κοινωνικές και αλληλέγγυες συλλογικότητες της περιοχής. Είναι παντρεμένος με την Χρύσα Παναγή, εκπαιδευτικό, και έχουν δυο παιδιά την Μαριλία και τον Αντρέα.

Μουτάφη Αγγελική (Λίνα)
 Γεννήθηκε στο Άργος. Πτυχιούχος Σχολής Κινηματογράφου (Αθήνας), με εξειδίκευση στη Φωτογραφία. Έχει εργασθεί ως εικονολήπτρια στην ΕΡΤ, ενώ από το 1997 ζει μόνιμα στην Ν.Κίο και εργάζεται ως Μάγειρας. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Σερέκα ο οποίος είναι ξυλουργός και έχουν μια κόρη, την Ιωάννα που είναι Αρχιτέκτονας. Ασχολείται ιδιαίτερα με τις μεικτές τέχνες (ζωγραφική, ντεκουπάζ). Πάντα ενεργή στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Για χρόνια μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Κίου. Επί Δημαρχίας Μανινή είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Ν.Κίου. Είχε διατελέσει Πρόεδρος του Λασκαρίδιου Λαογραφικού Μουσείου, στο οποίο δραστηριοποιείται ακόμη ως μέλος, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για την διάσωσή του.

Μπίας Κοσμάς
 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρανίδι, όπου και διαμένει. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάζεται στο Κρανίδι ως ξυλουργός, στην οικογενειακή βιοτεχνία 4ης γενιάς, που διατηρούν. Ασχολείται επαγγελματικά επίσης με την αγροτική παραγωγή και συγκεκριμένα τα ελαιόδεντρα. Η οικογένειά του, βαθιά δημοκρατική, έχει καταγραφεί σαν φορέας προοδευτικών και αριστερών απόψεων στην περιοχή. Ο ίδιος είναι μέλος του Συντονιστικού της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ερμιονίδας και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κοινωνικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα που απασχολούν την Αργολίδα. 

Ξενάκη Χριστίνα
 Γεννήθηκε το 1995. Μεγάλωσε και ζει στο Άργος. Έχει τελειώσει ΙΕΚ Νοσηλευτικής και εργάζεται από το 2021 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου ως Νοσηλεύτρια, ενώ έχει εργασθεί και ως υπάλληλος Φαρμακείου. Είναι, επίσης, τελειόφοιτη της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών- Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του ΕΑΠ. Από πολύ νωρίς εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Έχει διατελέσει Συντονίστρια της ΟΜ Άργους-Μυκηνών και στο πρόσφατο συνέδριο αντιπροσώπευσε την Οργάνωσή της ως Σύνεδρος. Όπως δηλώνει: «Θα ήθελα να δημιουργήσω τις συνθήκες για να ακουστούν και να ακούσουν οι νέοι συμπολίτες μας. Θα ήθελα να δοθούν ευκαιρίες ώστε να εκπροσωπηθεί η νέα γενιά στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου».

Ρουμελιώτης Γιάννης
 Γεννήθηκε στο Καλλιάνι Αρκαδίας. Κατοικεί μόνιμα στην Νέα Επίδαυρο από το 1979. Είναι παντρεμένος και έχει δυο κόρες. Συνταξιούχος ναυτικός, έχει εργασθεί στην ελληνική ναυτιλία για 20 χρόνια. Ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Θαλαμηπόλων (ΠΕΘΕΝ). Αδιάκοπα παρών στους δημοκρατικούς αγώνες της γενιάς του και του σήμερα. Πάντα δραστήριος στα κοινωνικά κινήματα, στον συνδικαλισμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει εκλεγεί Τοπικός Σύμβουλος με τους Ενεργούς Πολίτες Επιδαύρου (2014-2019). Από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Τοπάρχης Ν.Επιδαύρου με τη Δύναμη Προοπτικής. Ανεξάρτητα από τις θέσεις στις οποίες έχει εκλεγεί, πάντα ενδιαφερόταν για τα προβλήματα του τόπου του και ήταν πάντα δίπλα στους συμπολίτες του.

Ρώσσου Ελένη
Είναι 61 χρόνων. Είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα, παντρεμένη με δύο παιδιά. Έχει τελειώσει το Λύκειο Υμηττού στην Αθήνα και έχει φοιτήσει σε ιδιωτική σχολή στο τμήμα Marketing-Επικοινωνία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως η αγάπη της για τον τόπο και την ιστορία του, την οδήγησε τα τελευταία 16 χρόνια να εγκατασταθεί μόνιμα στο Ναύπλιο. Έχει εργασθεί σε εταιρίες στους τομείς οργάνωσης-διοίκησης, προώθησης προϊόντων, διαφήμισης και σε ενημερωτική πρωινή ζώνη του ραδιοφώνου. Έχει κατ' επανάληψη παρακολουθήσει σεμινάρια στο αντικείμενό της, καθώς και ενδιαφέρουσες διαλέξεις ανθρωπιστικών σπουδών (κοινωνία, άνθρωπος, ψυχική υγεία και εξέλιξη, αυτοβελτίωση, αυτογνωσία).

Στάμου Ευθαλία (Θάλεια) 
 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βύρωνα. Τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 2ο Λύκειο Καισαριανής. Αποφοίτησε από την ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ με την ειδικότητα του Τεχνολόγου Πολιτικού Μηχανικού. Εργάσθηκε στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση 19 χρόνια ως Εκπαιδευτικός. Εδώ και δύο χρόνια, μέσα από το Νόμο της κινητικότητας, μετατάχθηκε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας, όπου και κατοικεί μόνιμα τα τελευταία 16 χρόνια. Από τα μαθητικά της χρόνια είναι ενταγμένη στο χώρο της Αριστεράς. Από το 2014 είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, στην οργάνωση μελών της Ερμιονίδας και Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Οργάνωσης.  Από το 2021 είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-  Προοδευτική Συμμαχία Αργολίδας.

Χατζοπούλου Αγγελίνα
 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ναύπλιο. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες. Κάτοχος δυο Μεταπτυχιακών με εξειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και την Επικοινωνία. Έχει εργασθεί ως Δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Γραφείων Τύπου. Από το 2015 εργάζεται ως συμβασιούχος επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διετέλεσε Διευθύντρια του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριου Σαντορινιού. Το 2004 εντάχθηκε στην Νεολαία ΣΥΝ. Το 2007 πέρασε στον ΣΥΝ και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Αναπληρώτρια Συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αργολίδας. Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος (2014) με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» και υποψήφια Βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ (2015) στον Νομό.